Tıbbi Sarf Malzemeler - Sarf Malzeme Nedir?

Tıbbi Sarf Malzemeler - Sarf Malzeme Nedir?

Tıbbi malzemeler sağlık alanında kullanılan, kullanılması zorunlu olan çok önemli malzemelerdir. Her sağlık kuruluşunda, hastanede, sağlık ocağında, aile hekimliği merkezlerinde ya da veterinerliklerde kesinlikle bulunması gereken malzemelerdir. Dolayısıyla eğer bir sağlık kurumu çalışanı iseniz çalıştığınız yerde kesinlikle tıbbı malzemeler eksiksiz bir şekilde bulunmak zorundadır. Peki, bu malzemeler nedir? Bu yazımızda tıbbı malzemeler ile ilgili pek çok önemli bilgiyi tüm detayları ile birlikte ele aldık. Tıbbi malzeme nedir, tıbbı sarf malzeme nedir, tıbbı malzeme çeşitleri nelerdir, tıbbi malzeme fiyatları genel olarak nasıldır ve tıbbi malzemeler nereden satın alınır gibi çok önemli soruların yanıtlarımı yazının devamında başlıklar halinde verdik.

Yazıyı okuduktan sonra tıbbi malzemeler konusundaki tüm eksiklerinizi sitemizden giderebilirsiniz. Sitemizde her tıbbi malzeme ürününün aktif şekilde satışı mevcuttur. İyi okumalar dileriz.

Tıbbi Malzeme Nedir?

Önce tıbbı malzemelerin ne olduğunu açıklayalım. Tıbbi malzemeler demek sağlık kuruluşlarında bulunması gereken, önemli sağlık ürünleri demektir. Bu malzemeler hijyeni sağlamak amaçlı kullanılabileceği gibi aynı zamanda tanı ve tedavi süreçlerinde de kullanılabilmektedir. Tıbbi malzemeler alanında pek çok farklı ürün bulunur ve her bir ürünün kullanım amacı da birbirinden farklıdır.

Dolayısıyla tıbbi malzemeler her bir sağlık kuruluşunda bulunmak zorundadır. Hastanelerde, polikliniklerde, veterinerlik merkezlerinde, sağlık ocaklarında, diyaliz merkezlerinde ve benzeri her yerde tıbbi malzemeler olmalıdır.

Peki, tıbbi sarf malzemeler nelerdir? Hangi ürünler tıbbi sarf malzemelerin içinde yer almaktadır? Bu soruların en net yanıtları için bir sonraki başlığımızı okuyun.

Tıbbi Sarf Malzemeler Nelerdir?

Tıbbi sarf malzemelerin ne demek olduğunu yukarıda anlattık. Bu malzemelerin hangi ürünlerden oluştuğunu da şu şekilde anlatalım:

Tıbbi sarf malzeme kategorisi içerisinde pek çok farklı sağlık ürünü bulunmaktadır. Bu ürünler, malzemeler birbirinden farklı amaçlar doğrultusunda kullanılırlar. Sitemizde de aktif olarak sürekli satışını yapmak olduğumuz tıbbi sarf malzemeleri genel olarak şu ürünlerden oluşmaktadır:

  • Eldivenler. Muayene eldivenleri, rektal eldivenler ya da steril eldivenler.
  • Enjektör ürünler, iğne uçları ya da kanüller. Branüller, otomatik enjektörler, yedek parçalar, steril enjektörler ve benzeri ürünler.
  • Flaster çeşitleri. Bez flasterler, ipek flasterler, kağıt flasterler, katater sabitleme bantları ve benzeri ürünler.
  • Medikal tekstil ürünleri. Bandajlar, cerrahi örtüler, gaz kompresler, gazlı bezler, pamuklar, sargı bezleri ve serme bezler.
  • Abeslang, antiseptikler, bisturi uçları, cerrahi aletler ve setler, dezenfektanlar, kataterler ve torbalar, laboratuvar malzemeleri, maske, bone, galoş. Oksijen maskeleri ve nazal kanüller, önlük ve tulumlar, serum setleri ve kan verme setleri, tıbbi atık ürünleri. Tüm bunlar tıbbi sarf malzeme kategorimizde yer alır.
  • Diğer tıbbi sarf malzemeler kategorimizde ise şunlar bulunur: Airway ve endotrakeal tüpler, ambu setleri, aşı taşıma kapları, cerrahi sütürler ve iğneler, cilt zımbaları ve cilt zımba sökücüleri. EKG cihazı sarf malzemeleri, larengeal maskeler, otomatik turnikeler, parmak delme kalemi ve lansetler, stoper ve üç yollu musluk.

Saymış olduğumuz tüm bu tıbbi malzeme ürünleri sitemizde bulunmaktadır. Bu ürünlerin her biri sağlık kuruluşlarında yer almak zorundadır, bu sebep ile de eğer bu ürünler konusunda eksikleriniz var ise hemen sitemizden en uygun fiyatlar ile ürünleri satın alıp eksiklerinizi tamlayabilirsiniz.

Şimdi sitemizde bulunan tıbbi sarf malzemelerin çeşitlerine daha ayrıntılı bir şekilde bakalım. Bir sonraki başlığımız bu konu ile ilgilidir.

Tıbbi Sarf Malzeme Çeşitleri Nelerdir?

Tıbbi sarf malzemelerin neler olduğunu yukarıda yüzeysel bir biçimde anlattık. Tıbbi sarf malzeme çeşitleri konusunda ise sizlere şunları açıklayabiliriz:

  • Tıbbi sarf malzemeler arasında öncelikle şunlar bulunur: Abeslang, antiseptikler, bisturi uçları, cerrahi aletler ve setler, dezenfektanlar, kataterler ve torbalar, laboratuvar malzemeleri, maske, bone, galoş. Oksijen maskeleri ve nazal kanüller, önlük ve tulumlar, serum setleri ve kan verme setleri, tıbbi atık ürünleri. Bunlar en önemli tıbbi sarf malzemelerdir. Bu malzemeler kendi aralarında markalarına göre çeşitlilik gösterirler. Sitemizde Beybi, Dermosept, Doku, Durmuş Plastik, Hauptner, Kerbl, Kruuse, Laboquick, Mayaset, Moslab ve Yerli Üretim gibi pek çok farklı marka çeşitliliği bulunmaktadır.
  • Bu marka çeşitliliğinin yanı sıra aynı zamanda boyutlarına göre de tıbbi sarf malzeme çeşitleri bulunur. Small, medium, large, X large ve 2X large tıbbi malzeme ürünlerimiz bulunmaktadır.
  • Aynı şekilde renkler konusunda da tıbbi malzeme çeşitliliği mevcut durumdadır. Kısacası sitemizde tıbbi sarf malzemelerin her çeşidi sizlere sunulmaktadır.

Tıbbi sarf malzeme ürünlerimizin her biri bu çeşitliliğe tabidir. Sitemize girerek ilgili kategoride tüm malzemelerimizi, ürünlerimizi görebilirsiniz. Şimdi tıbbi malzemelerin genel fiyatlarından sizlere söz edelim. Sıradaki başlığımız tıbbi malzeme fiyatları ile ilgilidir.

Genel Tıbbi Malzeme Fiyatları Nelerdir?

Tıbbi malzemelerin genel fiyatları oldukça çok merak edilmektedir. Çünkü tıbbi malzemeler her sağlık çalışanı için çok önem taşıyan ürünlerdir ve kullanılmak zorundadırlar. Tıbbi malzemeler çok pahalı olduğunda ne yazık ki herkesin bütçesi uygun olmadığından dolayı ihtiyaçlar karşılanmayabilmektedir. Bu sebep ile ilk olarak sizlere genel tıbbi malzeme fiyatlarından bahsedeceğiz.

Genel tıbbi malzeme fiyatları kişilerin bütçelerine göre, malzemenin türüne göre ve aynı zamanda ürünlerin kalitesine göre belirlenmektedir. Dolayısıyla fiyat belirleniminde pek çok farklı faktör yer almaktadır. Fakat ürünlerin kalitesi de göz önüne alındığında genel fiyatların gayet makul fiyatlar olduğunun farkına varabiliyoruz.

Eğer tıbbi malzemelere ihtiyacınız var ise uygun fiyatlar sayesinde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Genel fiyatların neler olduğunu, hangi malzemenin hangi fiyatlara sahip olduğunu görebilmek için sitemize girebilirsiniz. Sitemizdeki malzemeler markalarına, kalitelerine, kullanım alanlarına ve benzeri faktörlere göre belirlenmiş durumdadır. Peki, en uygun tıbbi malzeme fiyatlarını nereden bulabilirsiniz? Bu sorunun yanıtı için sonraki başlığa geçiş yapabilirsiniz.

En Uygun Tıbbi Sarf Malzeme Fiyatlarını Nerede Bulabilirsiniz?

En uygun tıbbi malzeme fiyatları sitemizde yer almaktadır. Yaptığınız ufak bir araştırma sonucunda en uygun fiyatlara bizim sahip olduğumuzu fark edebilirsiniz. Fiyatın uygun olmasında en önemli şey çok ucuza satılan malzemenin kalitesiz olmamasına dikkat etmektir. Bu sebep ile olması gerekenden çok daha ucuz fiyatlar ile satışa sunulan tıbbi malzemelere güvenmemenizi öneriyoruz. Sitemizdeki tıbbi sarf malzeme ürünleri, tıbbi sarf malzeme çeşitleri olması gereken fiyatlardadır. Ne çok yükse, bütçeleri aşan fiyatlara ne de olması gerekenden çok daha düşük fiyatlara sahiptir. Böylece gönül rahatlığı ile ihtiyaçlarınızı bizden karşılayabilirsiniz.

Tıbbi Sarf Malzemeler Nereden Satın Alınır?

Tıbbi malzemelerin nereden satın alınabileceği konusu da merak edilenler arasında yer alır. Bu malzemeleri eskiden sadece tıbbi malzemelerin satışını yapan belli başlı yerlerden, mağazalardan satın alabilmekteydik. Fakat günümüzde internet alış verişlerinin çok daha verimli hale gelmesi ile birlikte istediğimiz malzemeyi istediğimiz an güvenli bir şekilde satın alabiliyoruz. Dolayısıyla tıbbi sarf malzemelerini internet üzerinden sipariş verebilir, hatta toptan alım da yapabilirsiniz.

Kısacası tıbbi malzemeleri satın almak için internet üzerindeki güvenilir satıcı firmalar size uygundur. Bizler de senelerdir tıbbi malzeme satışı yapan bir firma olarak bu güven ağı içerisindeki yerimizi koruyor ve ihtiyaçlarınızı giderebilmek adına en uygun fiyatlar ile tüm ürünlerimizi size sunuyoruz.

Tıbbi Sarf Malzemelerin Bulundurulması Zorunlu Mudur?

Tıbbi malzemelerin her sağlık kuruluşunda bulunmasının gerektiğini tüm yazı boyunca vurguladık. Çünkü tıbbi malzemelerin kullanımı direkt olarak sağlık ile ilgilidir. Hijyen için, tanı ve tedavi süreçleri için bu malzemelere her an ihtiyaç duyulmaktadır. Hastanelerde her tıbbi sarf malzemenin bulunması kesinlikle zorundadır. Çünkü tıbbi malzeme çeşitlerinin her biri hastane gibi büyük sağlık kuruluşlarında hayati önem taşır.

Aynı zamanda aile hekimlikleri, sağlık ocakları gibi yerlerde de, veterinerlik merkezlerinde de bu malzemeler kesinlikle bulunmalıdır. Sağlığı ilgilendiren, sağlık alanında sürekli kullanılan bu malzemeler her zaman bulundurulmalıdır. Aksi bir durumda eğer tıbbi malzemeler yok ise hasta tedavi edilemez, hijyen ortamı kurulup korunamaz ve sağlık kuruluşu, sağlık çalışanı asıl amacını yerine getiremez.

Dolayısıyla çalışıyor olduğunuz sağlık kuruluşunda mutlaka her çeşit tıbbi sarf malzemesi bulunmalıdır. Peki, bulunması gereken bu malzemelerin kalitesi önem taşır mı? Bu sorunun yanıtı için lütfen sonraki başlığımızı okuyun.

Tıbbi Sarf Malzemelerin Kalitesi

Yukarıda her hastanede, sağlık ocağında, aile hekimi merkezinde, poliklinikte, veteriner hekimlik merkezinde ve benzeri sağlık kuruluşunda mutlaka tıbbi malzemelerin bulunması gerektiğini belirttik. Fakat bu malzemelerin kaliteli olup olmadığına da çok dikkat etmek gerekmektedir. Çünkü piyasada çok ucuza satılan ve kötü malzemeden yapılmış, dayanıklı olmayan, kalitesiz olan pek çok tıbbi malzeme ürünü bulunmaktadır. Tıbbi sarf malzemelerini satın alır iken fiyatına dikkat etmeniz gerektiği gibi aynı zamanda kalitelerine de dikkat etmeniz gerekmektedir.

Örneğin bir tıbbi sarf malzemesi ürünün kalitesinden, verimliliğinden emin olmak için kullanıcı yorumlarına bakabilirsiniz. Böylece o malzemeyi, ürünü kullanmış olan kişilerin memnun kalıp kalmadığını öğrenmiş olursunuz. Sitemizde insanlar tıbbi malzemeler ile ilgili yorumlar yapmakta, görüşlerini açık bir biçimde belirtmektedirler. Bu yorumları okuyarak o ürünü satın alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz.

Kaliteli bir tıbbi sarf malzemesi ürünü almak için illa çok yüksek fiyatlara satılan ürünleri, malzemeleri satın almak zorunda değilsiniz. Sitemizde gayet uygun fiyatlara sahip olup en yüksek kaliteyi size veren pek çok ürün bulunmaktadır. Dikkat etmeniz gereken şey, önceliğiniz olan şey sadece kalite olmalıdır. Bütçe uygunluğu bir sonraki aşama olmalıdır. Bir sağlık çalışanı olarak zaten göreviniz budur; sağlık her şeyden önce gelmelidir.

Sitemizde Bulunan Tıbbi Sarf Malzemeler

Yazının önceki kısımlarında sitemizde bulunan tıbbi malzemelerden söz etmiştik. Bu malzemeleri yeniden açıklayacak olur isek:

  • Eldivenler. Enjektörler, iğne uçları, kanüller. Flasterler. Bantlar. Çeşitli medikal tekstil ürünleri. Abeslang, dezenfektanlar, maskeler, antiseptikler, bisturi uçları, bone, galoş. Oksijen maskeleri, önlükler ve tulumlar. Tıbbi atık ürünleri ve daha pek çok farklı tıbbi sarf malzemesi. Airway, ambu setleri, aşı taşıma kapları, otomatik turnikeler, stoper, cerrahi sütürler, iğneler, cilt zımbaları ve cilt zımba sökücü ürünleri ve daha pek çok farklı diğer tıbbi sarf malzeme ürünleri.

Yüzeysel olarak saymış olduğumuz ve daha da çeşitli halde olan bu ürünlerin her biri sitemizde bulunmaktadır. Hepsi stoklarımızda mevcut durumdadır ve 7 / 24 satışa açıktır. Dilerseniz toptan bir satın alım işlemi gerçekleştirebilir dilerseniz de tek tek ihtiyacınız olan ürünleri satın alabilirsiniz.

Sitemizde eğer bir ürün ile ilgili aklınızda soru işareti kalıyor ise hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. İstediğiniz zaman canlı destek bölümümüzden bize yazabilir ya da telefon numaramızı arayabilirsiniz. Böylece sorularınızı cevaplar ve herhangi bir problem var ise onu çözmek için gereken adımları atarız. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.